13/5 - 14/5 - San Francisco

 
Girl trip i USA!!!
 
Resan hit gick ganska bra, men det fanns ingen egen tv i ryggstödet på sätet framför... 11 timmar utan att välja film kändes lite sådär. Det var alltså en miniatyr tv i gången a la charterflygning på nittiotalet. Men jag och Josefin la lite patianse och sånt.
 
På flygplatsen hämtade vi vår stora fina hyrbil som är en dröm att köra! Efter ett par djupa inandningar (för att stilla nervositeten) körde vi ut! Trots diverse tutningar, körning på fel sida av vägen och okontrollerade filbyten så gick det ändå förvånansvärt bra!
 
Körde in till San Francisco, staden som det alltid blåser i och där det aldrig är för varmt eller för kallt vilket gör staden "ideal for homeless people". 
 
Kom till hotellet vid 16-tiden och vi ville upptäcka staden med en gång! Hur gör man det bäst, tänkte vi? Jo såklart med en sightseeingbuss! Så stödstrumporna åkte av illa kvickt och så en snabb dusch på det och vi var good to go! Jetlag? Vad är det för trams (kände liksom inte av någonting alls!) Vi sitter på bussen i ca 7 minuter sen snarkar vi... 
 
Vi gjorde ett nytt sightseeng-försök nästa dag, då gick det bättre. Vi stannade i The golden gate park och lattjade runt, vid Golden gate bridge och gick över den och så käkade vi lunch vid Fisherman's warf.
 
Vid Fisherman's warf gick vi innom ett café som hette Rainforest café. Det va helt sjukt, det var som en regnskog inomhus fast med plastväxter och plastdjur i verklig storlek som rörde på sig och förde oväsen. I denna oas av intryck sitter familjer och käkar lunch helt oberörda. Galet, lite läskigt och ganska så skoj!
 
Jag har nämnt det flera gånger tidigare, men jag har en total oförmåga att hitta, jag har inget lokalsinne what so ever i mitt DNA, (alla i min familj är likadana, och vi kan faktiskt inte hjälpa det!) därför är det en ren lyx för mig att ha Josefin som ledsagare, hon hittar helt galet bra! Blev lika förvånad varje gång hon hittade tillbaka till hotellet utan en enda tvekan och jag visste inte ens var vi var någonstans... Imponerande!!!
 
Varken Josefin eller jag är några utpräglade storstadstjejer, så vi körde ut på landet. Vi är just nu i Calistoga, (Napa valley). Vi körde från San Francisco i rusningstrafik, vilket var perfekt! Krypkörning på motorvägen gör filbytena så mycket smidigare! 
 
Jag är väldigt morgonpigg vilket gör att jag vaknar mitt i natten när huvudet tror att det är morgon hemma i Oslo. I skrivande stund är klockan 03:11, jag är klarvaken, Josse sussar fint i sängen bredvid. Vi bor i en trähydda på en ranch, utan AC. När vi skulle sova va det svinvarmt, och vid midnatt vaknade bägge av att det var kallt nåt så överjävligt.
 
Förresten, två gånger på en dag har vi fått frågan om vi är systrar, vi har även fått höra att vi ser extremt skandinaviska ut (no kidding), och att vi pratar engelska/amerikanska som en infödd (yeah!!!) haha!
 
Hjärnan håller på att ställa om till engelskt tänkt så nu är det lite tvåspråkigt, men så får det bara vara.
 
En film är under konstruktion!!! 
 
k r a m .
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Saknar er. Puss!

2013-05-15 @ 18:19:26
URL: http://linasresa.blogg.se
Postat av: Carolina Edwall

Hej på er Finisar!!

Lessen Josse att jag aldrig hann ringa innan ni for, men jag kan tänka mig att det va fullt upp med bröllopet å allt, som jag för övrigt hoppas blev Riktigt lyckat!! ;)
Måste medge att jag avundas er något som sitter på andra sidan Atlanten och njuter av livet, men unnar er varenda sekund av denna resan!! NJUUUUT massor! =D
Inte långt kvar nu tills "flytten" bär av till Oslo igen ;) YEAAAYH!!
Om jag längtar, och då inte minst sagt efter att få träffa er igen, och till och ed få BO med er två finingar!! Vilken lyx och underbar sommar det ska bli! Längtar efter att få höra och se massa bilder från era äventyr i USA och Hawaii =D

Var rädda om er men gör allt ni känner för att göra!

Massor av Kramar <3

2013-05-16 @ 08:39:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback