20/5-25/5 - Los Angeles

 
 
Tips: boka boende i stora städer i förhand. Som Los Angeles tillexempel. Otrolig stor och utspridd stad, med måååånga bilar för: "nobody walks in L.A."
 
Har tidigare under resan bara kört innom olika boende och fått napp direkt. Knackade på olika boenden som låg i närheten av varandra, alla var fulla. Men det va en bedandbrekfast-dam med rosa papiljotter som gav oss telefonnummer till en man som heter Will Hasely, och han hade ledigt rum i "Will's famous B and C" (bed and coffee). Han är en avdankad skådis (blandannat varit med i den kultiga surffilmen Big Wednesday) och nu är han manusförfattare och vanlig författare. Han var väldigt snäll och hjälpsam men också väldigt sällskapssjuk och snackeglad. Han höll på med en reality-program-idé så han filmade oss en del, nåt som vi förstod så småningom ska bli en programpilot.
 
Dagarna i L.A sprang verkligen ifrån oss! Vi åkte på en sightseeingbusstur, besökte Universal studios, shoppade loss, festade i Hollywood och låg på Venice beach.
 
Universal studios är en nöjespark med TV och film tema, ska jag vara helt ärlig var jag faktiskt lite skeptisk innan vi kom dit, eftersom varken TV eller film är nåt som egentligen intresserar mig. Men att bli vettskrämd av mumier och Chuckie i The house of horror, kolla på en kortfilm i 4D (= tex om en häst galopperar i filmen skumpar stolen man sitter i, nyser någon på filmen får man vatten på sig och så vidare och så vidare), krama Homer, åka på en flotte genom Jurassic park, se på skådisdjur som uppträdde med olika trix, åka en helt galen Simpson-simulator-bergochdalbana, och att se olika konstgjorda omgivningar där olika filmer och TV serier spelats in var verkligen hur ball som helst! Betyg: 4/5! (Om väntetiden till de olika attraktionerna hade varit lite kortare hade det utan tvekan blivit 5/5!)
 
Vi var på olika klubbar varav en hiphopklubb med bra bas. På vägen ut möts vi av de längsta männen vi någonsin skådat, deras ben var lika långa som hela oss och dom rörde sig graciöst som en giraff, enligt vakten var det NBA spelare.
 
Guldkornet i Los Angeles är verkligen Venice beach och Santa Monica. Det är sjukt fint, glada och snygga människor, härlig strand, och det är väldigt "arty". Och man får vara hur konstig som helst eller urnormal och alla tycker ändå om en! Det höjs alltså inga ögonbryn om det kommer en veteran i 70tals kläder och sjunger högt, spelar gitarr och dansar genom boardwalken.
 
Nästa stopp: Las Vegas!
 
l o v e .
 
 
 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Den där avdankade skådisen verkade skum. Det fanns säkert dolda kameror i ert rum :-)

Hälsningar från München. Om några timmar tar vi tåget till Venedig.

2013-05-29 @ 08:44:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0