25/5-27/5 - Las Vegas + Grand Canyon

 
 
Gästskribent: Josse B
 
Efter ett "washboardabs"- pass på ett av gymmen i LA begav vi oss mot Las Vegas. Vägen dit var väldigt rak, tror vi svängde kanske 3 gånger på 4 timmar.. Landskapet var fantastisk torrt, det såg ut som om växterna skrek efter vatten. Ingen natur som inbjöd till camping och korvgrillning direkt.. När det var 15 min till ankomst på GPS:en skiftade det ökenliknande landskapet till en storstad med hotell i alla dess former och färger. Det var som att köra runt i ett stort tivoli, ett av hotellen var till och med omgiven av en berg och dalbana.. Pampigt, en smula överdrivet men klockrent för vad som förväntades av staden:)
 
Las Vegas verkar vara lite av en bufféstad, alla hotellen hade sin version av buffé. Vi valde att äta middag på Circus Circus- hotellet.. Där fanns verkligen alla chanser till att "go all in" i matväg, man blev nästan stressad eftersom man vill smaka av allt. Efter maten tänkte vi att vi skulle vinna lite pengar och testa på Vegas spelkultur, men att spela på maskinerna var rena IQ-testet.. Trots en nybörjarguide från en i personalen lyckades vi inte med att få fem körsbär i rad...
 
Morgonen därpå inleddes med en helikoptertur över Grand Canyon. Om man köper en sådan tur ingår det att bli upphämtad i en limousin utanför hotellet, något overkill om vi får säga vårt. Men att åka limo i Vegas verkar vara lika vanligt som att köpa fryspåsar när man är på Ullared. Jag och Una hade chingat framsätet i helikoptern för maximal utsikt.. Ledmotivet från Top gun fanns i lurarna för att skapa extra känsla, bra val av piloten!! Vi landade nära Coloradofloden och fick uppleva Canyon även från marken. Om ni behöver lite lugn och ro någon gång är Grand Canon stället ni ska välja. Tystnaden var total och jag uppmärksammade att jag viskade när jag pratade till Una. Piloten var riktigt skön, berätta lite historier kring området på vägen tillbaka och visade några helikoptertrix.
 
På kvällen bar de av till XS nightclub där David Guetta skulle bjuda på fint örongodis.. Stället rymde tusentals pers varav en hel del av dessa dansade loss i poolen.. Träffade folk från alla världens hörn, bland annat en tjej från Danmark som man kunde prata "Preben-språk" (låtsasdanska) med. Una missade highfiven från Guetta med ett fotsteg för kort men lyckades fånga en del av stämningen på film.
 
 
När detta skrivs sitter vi på flyget mot Hawaii, som är sista destinationen på vår resa som så långt varit över förväntan. Stor cred till Una som klipper och klistrar ihop resans alla filmer!! 
 
På återseende fastlandet, Aloha Hawaii:)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0