28/5-6/6 - Hawaii, Oahu

 
Gästskribent: Josse B
 
Lufkfuktigheten och det tropiska klimatet slog emot oss på flygplatsen i Honululu. Vi förflyttade oss ganska snabbt till Howards hus, en kompis till Will som vi bodde hos i L.A, där vi skulle bo de närmaste dagarna.. Detta var nog det mest säregna stället vi har bott på så långt under vår resa. Uppe i regnskogen, utomhusdusch med hela den fågelkvittrande familjen som publik och färsk mango från trädgården till frukost.. Howard och hans flickvän Elizabeth var otroligt hjälpsamma, gästvänliga och snälla! 
 
Det tog inte långt tid förrän vi var småförälskade i ön. Nöjda tjejer!! 10 dagar av surfing, koksnötter, fruktiga smoothies, macadamiennötter och sol väntade på oss..
 
Första dagen hängde vi på en av kanotklubbarna nere vid Waikiki beach (kanot är typ lika populärt som surfing på Hawaii) där vi hittade ett fint snorkelställe. Bara några meter från beachen fick vi hälsa på Farbror sköldpadda, som utan rädsla simmade upp bredvid oss för att hämta luft... Vi var som två sjöjungfruar i en Disneyfilm:) Vi blev också inbjudna till en privat bikinishop och fick lära oss allt om vilken passform som framhäver bakdelen på bästa vis. Tydligen så är ekvationen mindre tyg = mindre rumpa.. Så bikinis med brasiliansk skärning specialanpassade för att sitta kvar i vågorna inköptes.
 
Surfing stod  på schemat dagen därpå och jag tog en privatlektion med Nick som lärde mig grunderna för ett bra samarbete med havets krafter.. Una dominerade självfallet med sin snabba bräda. Surfing som aktivitet klär denna kvinna fruktansvärt bra!:) 
 
Efter några dagar i Honululu hyrde vi en bil och körde via kusten upp till North Shore.  Vi tog oss från söder till norr på 90 min, där vi checkade in på urtypens backpacker-ställe.. Enkelt och primitivt, men väldigt charmigt med havet strax över vägen.. Där lärde vi känna Craig, som tog med oss till hans smultronställe gällande bra surfing. Vilken trevlig och snäll man!!  Hade man mätt karma i pengar så hade han varit miljonär:)  Från North Shore tog vi oss även en tur till västra sidan för en dagstur med en katamaran.. Båten rymde 40 pers men på vår tur var de bara vi två och en familj ombord.. Delfiner, sköldpaddor och färgglada fiskar i alla dess former gjorde båtutflykten till en härlig dag.
 
Una var inte nöjd när jag berättade att jag lagt en reservation på SkydiveHawaii... Hon ville helst inte prata om det och slängde mig mördarblicken så fort jag nämnde det... Men plötsligt var de onsdag och då var de bara och finna sig i situationen.. Hoppa fallskärm är lite av en både och känsla, du är sugen på att pröva, men samtidigt lite osugen på att faktiskt slänga dig ut från ett flygplan på 3000 meters höjd... Med facit i hand var det inte så farligt som de ser ut, utan bara magiskt och befriande!
 
4 veckors girl trip USA börjar lida mot sitt slut... Vi har samlats på oss många nya erfarenheter, träffat inspirerande människor och upplevt innehållsrika städer. Landet får våra varmaste rekommendationer. 
 
Ett stort tack till Una för ett underbart sällskap under denna resan som går rakt in i den fina minnesbanken! 
 
På återseende!
 
 
 
 
k ä r l e k f r å n o s s
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0