17/5-20/5 - Santa Cruz, highway 1, Santa Barbara

 

Vi kom till Santa Cruz 17/5 vilket var väldigt uppfriskande = sol, hav, surf och strand! Låg på stranden en stund sen hyrde vi varsin våtdräkt och longboard! Jag drog surfgrunderna med Josse på stranden sen slängde vi oss i vågorna! Josse var jätteduktig, hon hade ett bra öga för vilka vågor hon skulle paddla på! I vattnet inte långt ifrån oss myste en säl som glänste fint i solen. Det var ljuvligt att surfa igen trots våtdräkt och paddelskavsår i armhålorna!

På kvällen tog vi en tur i bilen. Ville inom universitetet, men vi blev stoppade av en sheriff med ficklampa och rund hatt, fick tydligen inte dra dit efter kl 20. Så hemmafest med pool och röda plastmuggar kvarstår på "att-göra-listan".

Följande dag låg vi på stranden hela dagen och bara slappade i solen. Amerikanarna har andra strandlekar än vad vi är vana vid, hästskokastning, amerikansk fotboll och baseball spelades flitigt runt omkring oss. Josse är en boll-magnet så hon fick ett par bollar på sig. Käkade mexikanskt på kvällen och drack lite vin, tog en cykeltaxi till downtown. Lulliga och glada gick vi in i en silversmyckesaffär som var typ lika stor Brunnshallen i Simrishamn, stannade där tills de stängde, köpte med oss ett par ringar!

Efter en morgonlöptur på strandpromenaden drog vi söderut till Carmel. En fin liten stad med många barrträd, hundar och nära till havet. Men det var väldigt snobbigt och snittåldern var över pensionsåldern och Carmel måste vara den stad med flest gallerior per capita i hela världen (alla tavlor på de olika gallerierna var för övrigt typ identiska: hav+landskap = enligt mig ganska tråkiga tavlor).

Tog en kaffe och bestämde oss för att inte stanna i snobbstaden utan köra vidare söderut till Santa Barbara, en tur på typ 6 timmar på Highway 1.

En natt spenderades i Santa Barbara med tandemcykling och yoga. Nu var vi sugna för storstad igen - nästa stopp L.A!

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0