23/6-30/6 - sju dagar i bilder, (+ MIDSOMMAR)

Hjälp vad veckorna går fooooooooort. Lite av vad jag har pysslat med under de sju senaste dagarna redovisas i bilderna nedan. Men en väldligt rolig grej är att jag bokat min drömresa (Ticket to ride)! 13 veckors surf i Sydafrika och Mozambique. I slutet av januari 2011 bär det av, och det ska bli helt galet skoj! Det blir således inget plugg för mig den våren, tar min sista termin till hösten 2011 istället. Känns mycket bra!







21/6 - magisk  solnedgång. Klockan 21.50.



24/5 - gick en kvällspromenix med Tor och Skipper.



Skipper har hämtat en pinne, han simmar så fint!



25/6 - MIDSOMMAR! Här hämtar Sara mig, ska vidare mot Vik. (Min krans tog över 3 timmar att binda, trodde det skulle ta typ en halvtimme, tjii fick jag :)



Mycket trevligt långbord!



Kär beskrivning av mig (långbordet).



Sara är crazy och Anna och jag jämför våra "fetto" vader.



Här sitter 2 av de 3 fina midsommar-syskon-värdarna och blickar ut över Stenshuvud. Frida i grönt och Viktor till höger.



Viktors nacke, Jocke (min söta bordsherre) och Anton.


 
Jag vet bara två som har olika ögon, Anton Holm-Larson och David Bowie. Fint och fridlyst!



Anna och jag på piren. När solen gått ner gick alla till Vigarehuset och hade disco! Sjukt kul! STORT TACK för en mycketmycket trevlig midsommar!



26/6'- Skulle på lite grillning hos Tess, jag kom på den geniala idén att vi kunde ju cykla dit, eftersom det va en så fin sommarkväll. 4 personer 2 cyklar, uppförsbackar och en trasig pakethållare är ingen bra kombination. Vi gick mest. 


Den obligatoriska sommar-hopps-bilden.




Lekte lite på en halmrulle. Jakob till höger (= gammal klasskompis).



Sara och Kevin, in action.

 

 


Sara och Josse träffas för första gången på ett halvår! ♥




Kissekattunge.



27/6 - Jag, Sara och hennes coola pappa Sören tog en liten segeltur från Branteviks norra hamn till den södra hamnen och tillbaka. Detta är båtens hemhamn, den norra.



Detta är det absolut bästa jag vet - att vara i, på, och nära havet.



Sara styr :)



Stencoola Sören.



Fladdrar det i seglet? Nej, självklart inte för jag styr perfekt, hehehe :)



Hungriga svalbebisar!


Det är fint med sommar, inte sant?!?

 

 


22/6 - gårdagens oväntade jobb


Blev inringd på jobb igår. Jodåsåatte. Skulle jobba som servitris på favoritstället. Det va faktiskt jäkligt kul. Men shit vad stressigt, hade hand om sammanlagt 100 gäster helt själv, värt att nämna är att jag ALDRIG jobbat som servitris tidigare (verkligen noll experience). Har räknat efter och jag gjorde "bara" 5 misstag, varav ett ganska så stort - glömde helt bort att fråga om gästerna som kom hade bokat bord, vilket ledde till att det blev proppfullt - ooops. Men vad tusan, mitt misstag gjorde ju att mer käk och dricka blev sålt (säger man så förresten, sålt?). Efter jobbet igår drömde jag om tons-tunga och skållheta tallrikar + om vinflaskor som envist inte ville släppa på sin förbannade kork. 

Det jag vill komma till är att jag hyser STOR respekt för alla som jobbar med servering. Det är fan inte lätt.

Frågan är: kommer de att ringa in mig igen? Jag.Tror.Inte.Det.



18/6-21/6 - helgen i bilder


18/6 - Finfina Lina kom till Simrishamn och vi hade ett väldigt roligt dygn! Här ser vi henne lyrisk eftersom hon ser havet för första gången på flera veckor! (I know that feeling).



Skipper badar i havet - han tycker aldrig att det är för kallt.



Före och...



...efter sminkets underverk.



Sandgatan by night.



Gjorde en fjortis och snodde en 3,5a av min far.



Ett jäkligt snyggt gäng på väg till Byckarens. Samuel, Josse, Lina, Tess, Annika.



Josse va rädd för svininfluensan.



Kvällen avslutades på Strandpaviljongen, va tyvärr inte alls så mycket folk - men enligt källor är det på lördagar det är mest folk, inte på fredagar. Men det va kul att leka med mina gamla kompisar iallafall!


19/6 - låg jag och Lina på stranden, cyklade hem i tid för att kollade på bröllopet, sen åkte jag inlines till Linus i Sandby och blev bjuden på marängtårta, åkte hem med Sara som kom med bil från Malmö.


 
20/6 - skulle plocka blåbär och nässlor med Sara i Sandvången, nässlorna va för dåliga och blåbären omogna, så vi fick åka hem med en tom korg (har aldrig hänt tidigare). Gick inom en tur på Kulla.



Rock star - Sara spelar förodligen världens största luftgitarr.



Här har hon plockat lupiner åt sin mamma som hade födelsedag idag.



Två dykare vid prästens badkar på Vik. Hälsade på William med vänner som för tillfället slog ut bollar i havet.



William, Elsa och en trött kille på fotboll.



Sara och jag ville också slå lite - I still got it!


Men min vighet gör att jag slår knut på mig själv. (Ser mååånga fel i svingen som jag icke tänker dela med mig av, för ett otränat öga ser det ju ganska så bra ut :)



Åkte sen tillsammans med Saras mamma, mormor och killvän till Café Annorlunda vid Stenshuvud, där är det bull- och kakbuffé, hjälp vad gott. 


 
Och hjälp vad mätt man blev, Sarisen fick en bulle i ugnen. (Gillar hennes rutinerade handfattning om ländryggen).



Utsikten från Stenshuvuds östra sida, hur fint?!



Norra sidan.



Käkade middag med samma underbara gäng som va på Stenshuvud. På Friden i Södra Mellby har dom, enligt mig, Sveriges godaste pizzor och den härligaste atmosfären - vill liksom bo där.



21/6- käkade detta till frukost, innan jag cyklade till Vårhallarna. Olof Viktors müsli är den godaste - tillochmed godare än min egen!



Låg vid Vårhallarna med Lina, Gustav och Filip. Två söta svanar simmade förbi.


Om några månader, när det är kallt grått och trist, kommer jag gå in och kolla på detta inlägget, och bara längta tillbaka - underbart!

Jag tycker om dig Österlen, väldigt mycket.


11/6-17/6 - veckan i bilder





Seglade med Hoppet från Brantevik till Köpenhamn (13/6-14/6). Henrik kikar upp ur luckan! Jag frös in i märgen, trots dubbla långkallingar och ett par tjocka mjukisbyxor + regnbyxor - men mysigt va det. Jag sover otroligt gott på båtar!



Hissat segel.



Öresundsbron i bakgrunden.


"Fickparkering" i Nyhavn. (Här fotar jag från en kanalbåt).



"Babord dikt".



Den lilla seglingen avslutades med ett sjukt gott smörrebröd!



14/6 - efter Köpenhamn åkte jag till Malmö och käkade middag på Tempo tillsammans med brossan. Valde en nässelsoppa, så jag kunde tinas upp, här fryser jag fortfarande. Soppan va gooood! Sov över i brossans bäddsoffa och när jag vaknade hade jag kommit på en lösning på hur jag ska göra i höst :) Funkar att sova på saken.



16/6 - minigolf med underbara Josefin, Samuel och Annika.


 
Hög koncentration... Jag kom näst sist trots en förfluten "golfkarriär". Men att putta va i och för sig aldrig min starka sida.



Josefin ♥


Sunset. (Annika till höger).



Diggar Saras mammas tollor som jag lånat/snott :)



17/6 - låg på Vårhallarna med samma gäng som spelade minigolf igår + Sofie. Här är jag och Josse i en synkroniserad handvolt! 




Samuel va duktig på att stå på händer!



10/6 - regnig dag men ändå en bra dag


Fan vad jag gillar att åka inlines! Men jag ogillar småsten, har nästan trillat på näsan typ 100 gånger. Rullade till Sandby imorse (2 mil på 75 minuter = riktigt nöjd!) Kollade på de fina studenterna tillsammans med Linus för han ville se lammkött sa han... Blev nostalgiska och kände oss gamla. Sen våldgästade vi bästaste Josefin ♥ Senare åkte jag på studentskiva hos Sofies syrra. Fin dag, men synd att det ösregnade, stackars små töser med vita små klänningar.


Linus va tvungen att ringa sin mamma för att fråga var han va på studentskiva och på midsommar förra året.



Snygge-Sara med ölen.



Regn på Una. Använder här min multifunktionella sarong både som halsduk och sydväst.



Jag med bäste Linus. (Ville egentligen här visa en liknande bild på oss från vår student men sorgligt nog fann jag ingen - nackdelen med digitalkamera. Putsväck...)



3 sorters tårtor. Krääääng! (Tog en omgång till sen).



Sofie och jag på studentpartyt. Matkoman har här börjat verka på oss båda - därav den smått frånvarande blicken.




6/6 - helgen i bilder



Frukostbuffé på St Knuts torg, om man börjar dagen med våfflor + grädde + sylt kan dagen inte bli annat än underbar!



Siesta i Tors lägenhet.



Påväg mot kvällsäventyr.



Sushi i en park i Malmö med bror Tor.


Svingod, svindyr och svinliten glass.



Finfina Isabell på Fridays. Vi har samma blod, sysslingar, visst är vi lika (eller inte).



Sara fotade mig svartochvit. Är på Skeppsbron och knäpper med fingrarna. Jag hade liiiite missanpassade kläder för det stället kan jag säga. Eller så va det helt enkelt fel ställe för mig, ogillar att känna mig uppklädd, det ska till väldigt mycket om jag ska ta på mig en miniklänning och högklackade skor. Även om jag tycker det är SVIN SNYGGT på andra + att jag älskar sinneshöga skor - men bara att titta på. Det va jättemånga killar/män på det stället, typ 85 % av folket. Och väääääldigt många hade backslick, färgglada tighta byxor och loafers. Inte riktigt min melodi.



Sarisen ♥



Bror Ulf och Theo. Efter 3 nätter i Malmö kände jag att det började bli dags att röra mig mot den "rätta sidan" av Skåne. Åkte till Ystad och låg på stranden där i någon timme. Det va najs!


2/6 - sommardag

Promenix till Vårhallarna med stenplockning tillsammans med finaste vovven, sinnesgod frukost på det, fika och solning med Sofie hos hennes mormor och morfar i Tobisborg, jordgubbar med ovispad grädde och inlinestur till Skillinge i solnedgång med gul raps och havet som vy - jag är heeeeelnöjd.


Under tiden jag var i Norge hade det kommit 3 stycken ELLE tidningar = extas, typ.


RSS 2.0